Jordskokkesuppe

Det skal du bruge: 
 - 500 gr. skrællede jordskokker i grove tern
 - 2 løg hakket groft
 - 8 fed hvidløg
 - 2 æbler i grove tern
 - 1 bt. timian
 - 100 gr. Essens smør
 - ½ Flaske tør hvidvin
 - 1 dl. Æbleeddike
 - ½ l. kraftig hønse fond
 - ½ l. Essens 50% fløde
 - ½ l vand
 - ½ l Essens mælk

 

Garniture
 - 2 spsk. trøffelolie
 - 2 æbler i fine tern
 - Sprøde jordskokkechips
 - Brødcroutoner


Sådan gør du:

Jordskokker, løg, hvidløg, æbler og timian sauteres i smørret uden at tage farve. Når løgne er klare, hældes vin 0g æbleeddike over og koges ind til det halve. 
Tilsæt det resterende, og så skal det simre ved svag varme i 30 minutter. Tag herefter timianen op og smid ud. Resten blendes og smages til med salt/peber og trøffelolie.


Anrettes med små fine tern af æble, croutoner og sprøde jordskokkechips,
og server med en kølig økologisk hvidvin.

Velbekomme fra Hippie House.

Se de andre opskrifter her ...