Oversigt

 

 

Verdens bedste olivenolier er samlet i guiden Flos Olei 2021
Ny international guide sætter fokus på verdens bedste olivenolier. Ikke kun på smagen, men også de sunde plantestoffer er i fokus, når Flos Olei kårer de bedste olier. 
 

Husk at spænde ben for dig selv enngang imellem ...
Vi har mødt Rasmus Leck Fischer, der er køkkenchef på Gastronomisk Innovation. For ham er nyfortolkning af råvarer blevet drivkraften i tilværelsen, hvor han bevidst “spænder ben for sig selv”, for ikke at køre fast i den samme rille.

 

 

 
Historien bag Hippie House
Hippie House er skabt af passionerede kvinder. 
Iværksætteren bag hele projektet er Helle Grundahl, der er uddannet i helsebranchen, og hvis hjerte banker for gode råvarer, økologi og kvalitet.

 

Susy Grundahl
Mød Susy Grundahl, forfatter til bøgerne om sund livsstil, “Retrokuren”
og “Mit Antiinflammatoriske køkken” og billedkunstner.
 

Emil Bahr
EMIL BAHR fra Restaurant HÆRVÆRK:

“DET ER IKKE RIGTIGT, AT ØKOLOGI BEHØVER AT VÆRE DYRERE”

 
Janni Ree
“Forsidefruen er vild med økologi
– og HIPPIE HOUSE!
 
Frede Damgaard
”Find sødmen andre steder i livet, end i det du spiser.”
 
Janni & Karsten
Vi taler med det unikke par om livet, forskellige madvaner,
og om hvordan Karsten Rees kræftsygdom har påvirket tilværelsen.
 
Joan Ørting
Vi ser på, hvilken betydning kosten har for dit sexliv.
Og vigtigheden af at elske dig selv, hvis du skal finde lysten til sex.
 
Næsbyholm Slot
Det er tre år siden, at Næsbyholm Slot overgik til et af Danmarks kendte iværksætterpar, 37-årige Morten Lund og 39-årige Christel Lund Winther. De danner både par både professionelt og i privaten.
Han tager sig af det erhvervsrettede arbejde, og hun skaber de helt rigtige rammer. 
 

Per Hallundbæk
Per Hallundbæk er denne måneds gæst i Hippie House.
Han er en af de helt store aktører på den danske og internationale madscene,
og så er han manden bag et af Norges mest succesfulde overnatnings- og spisested, Hotel Engø Gård.

 
Per Thøstesen
Per Thøstesen er 47 år og har arbejdet som kok i 31. 
Han kom i lære som 16-årige på Kong Frederik, med fine franske retter på menuen.

 
Carsten Vagn-Hansen
Carsten Vagn-Hansen er læge og sundhedskonsulent, og vi har inviteret
indenfor til en snak om kostens kemiske stoffer, sundhed, og hvorfor
det i sidste ende kan betale sig at spise økologisk
– selvom produkterne kan være lidt dyrere.
 

Kend din olivenolie
Markedet for olivenolier er broget og har set flere skandaler, både i Danmark og i udlandet, hvor der er eksempler på, at lavkvalitets olivenolier er solgt som jomfruolivenolie i flere supermarkeder. Lær om olivenolier her.
Sådan steger du i økologisk olivenolie
Når du skal stege din mad bør du vælge olivenolie, da den er meget sundere. N3 fedtsyrer er essientielle fedtsyrer og dem danner vi ikke selv -  derfor skal spise dem. Olivenolie er tillige rig på antioxidanter og E-Vitaminer.
 

Værd at vide om økologisk olivenolie

Vi er vant til, at olivenolie er billig, og vi stiller sjældent spørgsmål om, hvor den kommer fra, og hvordan den er produceret. Årstiden for høstningen har betydning for olivenoliens kvalitet og gode egenskaber.
 

 
Forløbet i modningen af oliven

Hvad er forskellen på sorte og grønne oliven?

Der findes mere end 3500 forskellige olivensorter alene i Italien, men det er ikke alle sorter, der er lige sunde. Hvordan vælger vi kvalitet fremfor kvantitet?

 

Artikler og annoncering i madmagasinet "Food & Drink"

Oversigt over artikler og annoncering hos vores samarbejdspartner TechMedia.