Sådan bliver du snydt når du køber olivenolie

 

Verdens bedste olivenolie, finder du kun i Flos Olei Guiden som er den mest prestige fylde olivenolie Guide i hele Verden. De rangerer verdens 500 bedste olivenolie producenter - fra alle olivenolie producerende lande. Hver eneste år finder de frem til de bedste olivenolieproducenter og det har de gjort siden 2007 Der er masser af olivenolie producenter der vinder priser i flere lande som f.eks i New York, London, Japan, Grækenland og mange af dem i privat label.

 

Man kan spørge sig selv om man vil sælge sin olivenolie
i en andens navn, hvis man havde Verdens bedste olivenolie og derfor opstår der så meget forvirring omkring olivenolie. For verdens bedste olivenolier finder du kun i Flos Olei guiden.

 

Vi har lavet en lille mini video til dig så du måske bedre kan forstå, hvordan man snyder med olivenolie, den finder du nederst på siden.

 

Når man taler om kvalitets olivenolie så er det vigtigste - at de er høstet på de grønne oliven for det er der alle de gode næringsstoffer er. De fleste olivenolier som vi kan købe i Danmark er høstet på en oliven der er sort for de giver fire gange så meget olivenolie men de er så fattige på næringsstoffer da en mørk oliven er en grøn der er blevet gammel og de kan derfor ikke konservere sig selv og vi ender som regel op med en olivenolie der er oxideret. Det er lidt som at lave æblemost i november måned, hvor æblerne er brune og opsvulmet de smager af mel og vandholdige.

 

I Danmark sælges der også Lampante olie (Lampeolie) det er presserester hvor man ekstrahere olien da man ikke kan presse det direkte. Det kan på ingen måde anbefales! Du kender det måske bedre som pomance olie.

I Hippie House er Helle Grundahl uddannet som International olivenolie smager i Italien - en uddannelse som er godkendt af den Italienske regering og det samme er Marcus.

Som International olivenolie smager er de eksperter i af dufte og smage defekter i olivenolie.

 

I supermarkederne kan du ofte købe olivenolie der ikke koster særlig meget men det er ikke kvalitets olivenolie de er ofte presset på mørke oliven. Olivenolie er en råvare som bliver handlet på Børsen under Raw Material på samme måde som sølv og guld og priserne ligger på omkring 20 Euro lige nu men priserne ændre sig hele tiden. Såfremt en olivenolie er for ”Billig” er det en god indikator på at det aldrig kan være kvalitets olivenolie.

Når man presser olivenolie på en mørk oliven så opnår producenten omkring 21L olivenolie, det er virkelig smart hvis man er olivenolie producent for så får han fire gange så meget olivenolie.

De bedste olivenolieproducenter i verden opnår kun 5 liter olie ud af 100 kg presset grønne olien.

Hippie House blev kåret som Verdens bedste olivenolie importør i af den Internationale olivenolie Guide Flos Olei som de eneste i Danmark.

Michelinkokken Jonathan Berntsen fik desuden den fornemme pris som Årets Kok i Flos Olei Guiden fordi, at han er med til at sætte fokus på kvaliteten af de olivenolier der sælges på det danske marked. Jonathan Berntsen fra The Samuel i Hellerup bruger kun de ypperligste råvarer og han bruger masser af olivenolie i sit køkken.