Vine
Natur vin – ikke mere kemi, tak!
Natur vin er kommet for at blive. Natur vin bliver hyppigere lagt i indkøbskurven end for blot få år siden, specielt når man kigger i mod storbyerne. Det har taget en del år, at vende danskerne fra, at købe 3 flasker rødvin for en 100 lap. Vin vi købte uden, at vi egentlig vidste, hvad der gemte sig i flasken af kemiske tilsætningsstoffer - men vi er heldigvis kommet lidt længere. Nu vil vi hellere nyde en god flaske natur vin, hvor vi bliver fri for kemiske stoffer, der skal være med til at konservere vinen.
Men hvad er Natur Vin egentlig?
Der findes ingen certificering på natur vin men klassifeseringen er:
· Økologisk eller biodynamisk dyrkede druer
· Ingen tilsætningsstoffer, hverken kunstige eller naturlige, så ingen sukker, ingen svovl, ingen vand.
· Nogle anvender en minimal mængde svovl (max 30 mg/L) ved tapning, da det er svært at undvære. (Konventionel vin kan indeholde op til 400 mg/L i følge EU lov – afhængigt af vintype og sukkerindhold)
· Druerne til Natur Vin er håndplukkede.
Disse regler gør at natur vin fremstår markant anderledes end konventionel vin – og sågar end økologisk eller biodynamisk vin. De udelukkede tilsætningsstoffer gør at natur vin også kan udvikle sig meget efter tapning, f.eks. kan gæring i nogle tilfælde fortsætte i flasken. Hvad de andre nok vil kalde fejl i vinen – bliver i natur vin verdenen kaldt karakter.